Sunday, June 26, 2011
Olivier' salat
Olivier' salat
Keegi oskas mulle määrida pähe hulga seemne kartuleid
Maha panin ma ka neid natuke, aga kuna ma eriline põllunaine ei ole, tuleb nad kõik nahka panna, siuksed pisikesed pöidlasuurused päkapikukartulid
Keedan neid igapäev suure potiga ja mõtlen end haigeks, kuidas saaks nendest lahti, söödan koerale ja mõtlen toite välja, kus oleks kartulid sees, et saaks osta värsket kartulit ja ei peaks nii ohjeldamatult enam vana kartulit sööma
Joome hommikul kohvi ja David Vseviov räägib raadios kartuli salati sünniloost ja ajaloost
Toon keedetud kartulid välja ja kukun lõikuma, lisan marineeritud kurki, tomatit, sibulat, konservhernest, oliive ja muidugi koort ja majoneesi
Raahel tüdruk tuli ka lõpuks suvitama ja oligi hea siis lauda katta selle põneva salatiga
Päris maitsev oli see Olivier`salat
Vseviov nimetas seda ka pealinna salatiks ja stolitšnaja salatiks ning lihtsalt kartulisalatiks
Juhtusin seda legendi sest salatist kohe kaks korda kuulama
Mõtsin, et kui mu vähkade sünnipäev tuleb, teen seda pidulikku õhtusööki, nagu 1860ndatel aastatel Moskva restorani Ermitaaž prantslasest peakokk Lucien Olivier tegi rikastele kaupmeestele, et toidulõigud kenasti eraldi ja kaste vaid kartulitel ning kaunistuseks munalõigud
Elame näeme
Olge terved ja kaunist pühapäeva
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment