Sunday, April 13, 2014

Head palmipuude püha!




Käisin minagi täna kirikus piiksumas.
Esinesid koorid ja andsin ka oma väikse panuse üritusse, ühes kohas tegin ühe piiksu vales kohas , aga loodan, et see välja ei kostnud. See on elementaarne, et kui lähed  esinema, et paned end vastavalt riidesse.
Osa rahvast olid nagu tänavalt-turult karanud: rohelistes, lillades, sinistes ja punastes jopedes, üks proua oli  lausa tulipunastes pükstes, oleks siis koori hõlstigi peale pannud. Selline kirju kari.
Kuidagi kergelt suhtume oma tegemistesse?!
Nii  ilus oleks kirikulistel vaadata  olnud, kui me  protsessiooni ja pajuokstega lauldes kirikus e astusime, kui oleksime  lisaks ilusale laulule ka kenasti riides olnud.
Aga tore, et tuldi ja lauldi ja üritus toimus.
Mõni kohe peab ennast esile tooma ilge porisemisega, selle asemel, et lihtsalt vaikselt maha istuda, kui jalad ei kanna,  tema muudkui vingus-tema siin ei seisa nii pikalt ja tema hakkab nüüd istuma ja kui trepist üles läksime, siis terve trepist tõusmise aja ta porises midagi. Teised prouad jälle hädaldasid, et kirikulised meie protsessiooni eelproovi pealt nägid, et miks me varem ei alustanud. Mina   püüdsin asja positiivseks keerata, et nüüd  näevad-kuulevad asja kaks korda. Ühel proual jälle ei sobinud, et ma seljataga tal kõnnin, käskis ära minna kaugemale rea algusesse, põhjendades seda sellega, et ma pole tema häälest, häälerühmadega polnud sel protsessioonil  aga midagi  pistmist.
Mul oli põhiline, et ma ei peaks tormama ega trügima, aga et asi  saaks tehtud. Õpetaja tuli siis mulle appi ja ütles, et proovime nüüd mitte ilmaasjata segadust tekitada ja toimida vastavalt eelnevalt antud juhistele.
Läksime siis rõõmsalt kirikusse kahes reas, ühes mehed , teises naised, pajuurvad uhkelt püsti, laul helisemas huultel.
Kui laulud lauldud, hiilisin koju, jutlust oleks võind muidugi kuulama jääda, aga  eelnevad kogemused näitavad , et kui palju rahvast, siis on see tegevus raskendatud. Võtsin  õnnistatud urvaoksa koju , et kodustele  pühi kaasa viia.
Kaunist pühapäeva kõigile!!!

No comments: