Wednesday, July 27, 2011

Boršš



Kõndisin eile mööda poodi ja mõtsin, mida järgmisel päeval süüa teha.
Riiulitel troonisid värsked ja hõrgud porgandid , peedid, kapsad, paprikad, sibulad, kurgid …
Mida küll sest isuäratavas silmailust kokku saaks?!
Borši?!
Miks ka mitte!
Ostsin supikanakomplekti, kapsast, porgandit, peeti, kartulit, sibulat, küüslauku..
Supiliha oli nii jääs, et kohe oli jääs, ei saand arugi mis seal kotis õieti oli.
Jätsin selle külma plönni kööki pliidile sulama.
Täna lõunaks oli kana rinnatükid mõnusasti ära sulanud, loputasin kraani alt läbi ja potti keema
Lisasin koorega sibula ja soolatud tillivarsi.
Niikaua kui kana lõbusalt potis podises, lõikusin mõnusalt krõmpsuva ja ilusa helerohelise värske kapsa ja koorisin ning tükeldasin ka värske kartuli.
Kana pehme, kraanikaussi jälle pessu, puljong läbi sõela ja kahte patta.
Puljong uuesti tulele ja kapsas-kartul keema.
Õli pannile ja peedi-porgandikuubikud sinna kuumakaissu.
Mis nüüd?
Paprika noa alla, kapsas-kartul oli nii pehme, et nuga läks kartulit puudutades kartulitükist hopsti läbi, kui sulavõist, ruttu pliidilt minema, teine puljong tulele, tomatid sinna naerma.
Lõikasin neile risti sisse, siis saab paremini naha kätte.
Peedile selga sibul ja tomat ja õunatükid, mis vedelesid söögilaual.
Kallim oli leidnud köögisahtlist õunalõikaja ja kõik aiast leitud õunad lauale lahti ja laiali lõiganud.
Korjasin kokku, koorisin ja lisasin supi sisule.
Peenestasin noaga koriandri ja lisasin sellele pastale pannil.
Õun-tomat pehme, lisasin puljongile ja keema.
Liha luudelt lahti ja raasukesteks, seapeki kuubikutega pannile.
Lõpuks sai kõik, mis keetsin praadisin kokku keeratud.
Enne serveerimist sai lisatud igale taldrikusse veidi tükeldatud küüslauku ja värskelt pressida sidrunimahla.
Kõige peale veel veidi värsket rohelist tilli.
Küünitasin end trepile seda korjama, lilleamplisse.
Pikalt pliidi ja laua ääres seisnult ei suutnud lõpuspurdiks rohelise järgi lipata
Mõnus supp sai!!
Head isu !!

1 comment:

Nataly said...

borshh on üleüldse minu lemmik . ja hapukapsaborshh veel eriti , ma olen seda liiga harva teinud aga nüüd ajasid isu peale jälle ... aitähhhh Marju !