Friday, July 18, 2014

Täna siis Fb- blogi teatepulk minu käes




Äratus 4.45
Öised kommid loetud,  tukkusin teleka ees, siis vaatasin kella ja vaatasin vist ümber nurga, minu ajuni jõudis kellaaeg 7.45. Krabasin  poisi voodist välja, toppisin riidesse, ise vabandades, et magasin sisse,  kui laps riides, vaatasin kella ja kell ei olnud  seitsegi veel. Panin siis poja multikaid vaatama, ise kohvi keetma, tööd rabama. 7.20 saatsin lasteaialapse kenasti teele ja asusin hommikusööki endale sättima. Soojendasin eilse pudru ja asusin  arvuti taga hommikust  sööma, ise  ühe silmaga tööd ja teisega pudrukausis. Ühel hetkel, 7,45,  tuli  undamine väravast sisse, laps tuli tagasi poole tee pealt, mänguasja päev ja tema unustas mänguasja maha. Otsib ja nutab ja raiskab aega, 7.50 sai siis uuesti teele mindud. Loodan, et läks kiiruga, muidu jälle kirjutatakse emmele kurje kirju, et miks ei peeta lepingust kinni. Lõpetasin tööpäeva ja pugesin teki alla tagasi. Mingil hetkel käis mees kummitamas ja  jutt, mis ta rääkis, minuni  terakestki ei jõudnud. 11.35 kargasin üles ja kukkusin lõunat tegema, eile sai ühe endatehtud keraamilise tassi  vastu vahetatud pool kilo värskeid kukeseeni. Õhtul küll kurvastasin, et nii odavalt oma lapsukese ära andsin, aga kui siis hakkasin neid seeni pannile lõikuma, enam ei kahetsenud, lõikasin kui puhast kulda, nii ilusad ja puhtad ja värsked ja …
Ühel hetkel saabus mees mu selja taha kobisema, mullaseid seeni lõikad otse pannile, appi?!
Küsisin, et kus sa seda mulda näed, minu sõbranna ise on oma väikeste käekestega kõik ilusti ära puhastanud, ühe kaupa ja noaga kõik paha ära lõiganud. Võttis ühe seene kätte ja imestas, et on jah ilus ja puhas. Keetsin makaronid ja vaaritasin sousti valmis ja söömise ajal sain kuulda märkusi, mida ma enam õnneks ei mäleta. Lapselaps muudkui tegi nägusid laua taga, püüdsin neid ka mitte näha, ise kiites, et talle meeldivad kukeseened.
Loopisin nõud kraanikaussi ülestikku ja tulin voodisse logima, kui kõht täis, siis nõusid pesta enam ei jaksa. Mõtlesin, et kui kohe kirja ei pane, mis toimus, siis pärast enam ei mäleta.
 Sai veidi pikutatud, loetud tuntud kirjameeste kirjutisi, luuletatud ka natukene ise, läksin pesin mõned nõud, panin keema mingi lihataolise eseme ja koristasin laua, siis väsisin ära ja olen jälle voodisõber ;)
Poeg tuunis lõunasööki  ja sellest sai sujuvalt õhtusöök, kutsus mind ka lahkelt lauda. Kui alla söögituppa  jõudsin, songis lapselaps jälle kurja näoga toitu ja andis oma portsu mulle ära. Toitsin oma keha, viskasin musta nõu kraanikaussi paremaid aegu ootama ja olen jälle voodisõber.
Vaatasin siis, et kell saab seitse ja on reede ja et lähen  Taize palvusele, ajasin end voodist välja toppisin riide, kammisin pea ja läksin kirikusse. Ei olnud seal kirikus kedagi , uks lukus ja  ukse peal ka ei mingit teadet, et jääb ära või nii. Tulin lönta-lönta tagasi , kakkusin end riidest lahti ja olen jälle voodi sõber. Uurisin kodulehelt, et kas on midagi kirjas , et täna ei ole  palvust või pastor  puhkab, ei midagi. Niisiis ongi elu põnev järgmine  reede lähen jälle, et kui on palvus,  on tore, kui ei ole palvust, siis kurvastan ja lönta-lönta koju ;) Kaunist reedet siis kõigile, ei saanudki kirikus üksi kõvasti ja valesti laulda :)


No comments: